29 september 2013
12:30

Enköping SK FK P99 Grön

Referat: Lohärads IF Röd - Enköping SK FK P99 Grön

I våras när vi mötte Enköping så vann vi borta med 3-1, då gjorde vi en mindre bra 1:a halvlek och en klart bättre 2:a halvlek. Idag visste vi att Enköping skulle kriga för att vinna, så det gällde att vara på tå från början.

Det var ett skönt fotbollsväder, inte för varmt, inte för kallt. Kul att det var många som var där och tittade, nu när vi spelade vår sista hemmamatch för säsongen i serien.

Till dagens match hade vi ett nytt spelsystem, som killarna först fick reda på vid samlingen. Nytt å nytt, vi spelade med det borta mot Fyris i våras. Men det var länge sedan i alla fall. När vi gick igenom det med killarna så kändes det laddat och fokuserat, en skön känsla. Det var en bra uppvärmning.

Det var mer Enköping SK i början, vi var lite bekväma. Men efter ca 6-7 min började vi ta över och nu var det vi som styrde takt pinnen. Vi rullade bollen bra inom laget, hade ett bra passningsspel. Men ibland så var vi lite för heta med att lägga bollen i djupet, men det blir nog lätt så med flera forwards. Grabbarna sade till varandra att de skulle spela efter marken och gjorde det mer och mer. Vi har ett bra positionsspel över hela banan, mycket kul att se. Trots att mycket var nytt så grejade killarna detta galant idag.

30:e min 1-0. Berga får till en kanon skott som deras målvakt tappar in. Pass läggare var både GH och Kalle. Vi hade någon minut innan målet berömt deras duktiga målvakt. Han greppade skotten, tappade ingen retur. Men nu tappade han in Bergas skott. Vi var idag skjut villiga och hade många bra skott, men ESK hade en duktig målvakt idag.

Halvtid

Det tog 2-3 minuter innan deras killar märkte att de var bara 10 st på banan.
Under 2:a halvlek hade killarn stor delaktighet. Många som ville ha boll. Vi gjorde det trångt för ESK centralt, stort beröm till våra mittfältare, ja beröm till alla lagdelar. Vi hjälpte varandra över hela banan. Vi satte press som ett lag.

Intressant när deras tränare sägar "spelar ingen roll vad vi har för spelidé när vi inte har boll". Vi hade mycket boll och ESK fick stundals inte tag på den.

Riktigt kul att se killarna idag, mycket bra.